În perioada 3-6 septembrie, Mecanica Ceahlău își expune, la Iași, noua generație de echipamente dezvoltată în ultimele 12 luni, printr-un efort constant de înnoire a portofoliului de utilaje pe care producatorul român îl derulează în cadrul proiectului de modernizare a companiei.
Echipamentele vor fi expuse pe o suprafață de 450 mp, în cadrul târgului Agralim, unde Mecanica Ceahlău este prezentă alături de partenerul său de distribuție Arterius Business.
Fermierii prezenți la târg vor avea ocazia să studieze în detaliu performanțele echipamentelor de nouă generație expuse în spațiul dedicat Mecanica Ceahlău, și anume:
– Combinatorul Solaris cu latimea de lucru de 5 m – este un echipament care poate fi utilizat atât în sezonul de toamnă, cât și în cel de primăvară, datorită posibilității de utilare cu kituri specifice. Vitezele mari de lucru de până la 15 km/h și productivitatea crescută contribuie la diminuarea timpului necesar pentru prelucrarea solului, precum și la o mai bună organizare a lucrărilor agricole. Solaris permite prelucrarea terenului printr-o singură trecere, lăsând un pat germinativ nivelat și pregătit pentru însămânțare.
– Plugul reversibil Optim – conceput să optimizeze operațiunea de arat, este un utilaj disponibil în 3 variante de echipare (cu 3, 4 sau 5 trupițe) și permite scăderea cu aproximativ 30% a costurilor de mentenață a utilajelor și o perioadă mai lungă de amortizare, în condițiile unei eficiențe crescute în teren.
– Grapa Magnum cu latimea de lucru de 4 m si discuri independente – este destinată pentru pregatirea patului germinativ (pana la 10 cm) cat si pentru prelucrarea miristii pe soluri mijlocii și foarte grele, asigurând o pătrundere excelentă în sol și având o durată de viață crescută. Utilajul poate fi utilizat atât în sistemele agricole tradiţionale, precum şi în cele de prelucrare minimă a solului.
– Grapa 5.2 – Cu o productivitate de până la 3.2 ha/h, acest utilaj este eficient pentru toate tipurile de sol, asigurând o gamă largă de utilizare, de la distrugerea buruienilor, sfărâmarea bulgărilor, afânarea solului și până la nivelarea terenului în vederea semănatului.
– Semănătoarea SUP 29DK – purtată în spatele unui tractor de minim 80 CP, aceasta este destinat semănatului în rânduri a seminţelor plantelor de cultură (grâu, orz, ovăz, mazăre, rapiţă, mei, mac, in, mărar, trifoi, lucernă şi altele asemănătoare ca dimensiuni – în varianta standard), poate fi reglată până la o adâncime constantă de semănat de 8 cm și dispune de o cutie de viteze tip Norton cu 72 de trepte de viteză pentru semințe mici și 72 de trepte pentru semințele normale.
– Semănătoarea SUP 32DKL – dotata cu brăzdar dublu disc, astfel încât să nu adune resturile vegetale, ci să le mărunțească, respectiv având un distribuitor de semințe dublu, utilajul oferă posibilitatea de a semăna semințe foarte mici în doze de până la 2 kg/ha ( rapiță, trifoi, lucernă, in, mac, mei, muștar).
Toate utilajele sunt dezvoltate și realizate în concept propriu de către echipa Mecanica Ceahlău, ca urmare a feedback-ului primit de la agricultori privind nevoile acestora pentru a face o agricultură modernă, cu rezultate eficiente și costuri ținute sub control.
Semanatoarea SPM 6DF – este destinată semănatului de precizie al plantelor prașitoare (porumb, sfeclă, soia, floarea-soarelui și altele asemănătoare ca formă și dimensiuni) pe terenuri plane sau cu pantă de maxim 80, folosind un distribuitor de semințe pneumatic de mare precizie.
Prașitoarea CFM 9 – destinată executării lucrărilor de prăşit dar și pentru cultivaţia totală şi afânarea solului, realizând o bună copiere a acestuia şi adâncime uniformă de lucru. La cerere poate fi dotată cu rariţe de deschis rigole sau bilonat.