DEMO TOUR STEYR

Devenit deja o traditie pentru Mecanica Ceahlau, DEMO TOUR-ul STEYR a fost organizat anul acesta in judetul Braila, unde compania a deschis cel de-al patrulea showroom. Astfel, la finalul lunii septembrie la ferma Gerb Agri din localitatea Cazasu, Mecanica Ceahlau alaturi de partenerul sau CNH Industrial au prezentat fermierilor invitati la eveniment gama completa de tractoare STEYR, solutiile agricole de precizie S-Tech, precum si cele mai noi utilaje agricole realizate in concept 100% romanesc in fabrica de la Piatra Neamt.

Care sunt noutatile toamnei prezentate de Mecanica Ceahlau?

“Suntem prezenti la eveniment cu toata gama de utilaje realizata integral de echipa Mecanica Ceahlau la fabrica din Piatra Neamt. Astfel, avem utilaje pentru pregatit solul, pentru semanat, intretinerea culturilor, irigat, prese de balotat si greble pentru adunat fanul. Incepand cu aceasta toamna, am lansat o noua gama de semanatori pneumatice universale – gama TOPAZ. Disponibila in 2 variante tractate – Topaz 5000 pe 40 de randuri si latime de lucru de 5 metri si TOPAZ 6000 pe 48 de randuri si latime de lucru de 6 metri, este utilizata pentru semanatul semintelor cu dimensiuni intre 2 si 10 mm precum: cereale paioase: grau, orz, ovaz, secara; seminte mari: porumb, mazare, fasole, soia; seminte mici:  ierburi, trifoi, rapita”. Dotata cu buncar de 2000 litri (1200 litri pentru seminte si 600 litri pentru ingrasaminte), are distribuitori de seminte si ingrasaminte tip “cilindru caneluri drepte” si roti de tasare pe brazdar iar adancimea de lucru se regleaza mecanic (cu surub) si independent din roata de tasare.

Ne mandrim cu experienta de peste 100 de ani si suntem preocupati permanent de realizarea de echipamente noi si moderne cat si de modernizarea produselor existente in portofoliul companiei, astfel incat sa raspundem constant cerintelor agriculturii din Romania si nu numai”, a declarat Sorin Molesag, Director General.

Pe langa utilajele care au participat la lucru in teren (scarificatorul usor HADES 7, plugul CERES 120/4, grapa cu discuri independente MAGNUM 5, semanatoarea pentru plante prasitoare SAFIR 6), fermierii prezenti la eveniment au avut ocazia sa vizioneze masina de erbicidat PRIMA cu capacitate de 2000 litri si rampe de 18 metri si tamburul de irigat RUBIN 400, lansat de companie anul trecut, masinile de baloti rotunzi si paralelipipedici gama VEGA, cositoarea cu 5 discuri VELA 200 si grebla cu rotor dublu SPIDER 720 pentru adunat fanul cu depunere centralizata.

Flota de tractoare STEYR prezenta la testare a cuprins modele din toata gama de puteri, incepand de la 75 CP si pana la 300 CP. Modelele Expert CVT, Impuls CVT si Terrus CVT au constituit elementele cheie ale prezentarii, fiind cele mai noi modele lansate de producatorul austriac, echipate standard cu transmisia variabila continua CVT, care asigura o deplasare continua si permite turatia motorului sa functioneze independent de turatia inainte si invers.

Mecanica Ceahlau detine in prezent 4 showroom-uri proprii in Piatra Neamt (Neamt), Giarmata (Timis), Iernut (Mures) si Braila, urmand sa deschida in perioada imediat urmatoare un nou showroom la Lilieci in judetul Ialomita.