Cu o experienta de peste 90 de ani suntem unul din cei mai importanti producatori de masini agricole din Romania. Istoria companiei noastre incepe in 1921 cand  industriasul Socrat Lalu a infiintat compania cu 16 angajati si 3 strunguri. In numai 5 ani compania avea peste 130 angajati care reparau vagoane de calatori, injectoare de locomotiva si faceau tucerie comerciala.

Productia masinilor agricole incepe in 1953 si devine treptat principalul obiect de activitate al companiei.

Produsele noastre sunt prezente acum in ferme de pe tot teritoriul Romaniei cat si in tari precum Rusia, Statele Unite, Ucraina, Ungaria, Slovenia, Bulgaria, R. Moldova, Polonia, Italia sau tari din Africa si Asia.

Mecanica CeahlauIn 1972 s-a realizat prima semanatoare (SPC6), produs care a devenit etalon al companiei. Vanzarile inregistrate au incurajat dezvoltarea gamei de semanatori care au devenit rapid recunoscute pentru fiabilitate si siguranta in lucru.

Gama noastra a fost completata treptat si cu alte echipamente agricole, pentru a putea oferi clientilor nostri toate masinile necesare unei ferme agricole si cele mai bune solutii pentru rezultate optime.

In 1999 Mecanica Ceahlau devine o societate cu capital integral privat si intra intr-o noua etapa de moderninzare si adaptare a activitatii la cerintele pietei.

Din 2006 compania este cotata la categoria 2 pe Bursa de Valori Bucuresti avand actionari majoritari SIF Moldova (55%), Romanian Opportunities Fund (27,3%).

Istoric Mecanica Ceahlau | Piatra Neamt
Pentru completarea ofertei si modernizarea produselor in anul 2003 s-au achizitionat 2 licente externe:

  • Lemken – pentru pluguri reversibile si compactoare
  • Kleine pentru semanatori de mare precizie

Totul in dorinta de a oferi clientilor nostri cele mai bune solutii pentru afacerea lor. Suntem recunoscuti ca fiind cel mai mare producator roman de utilaje agricole, adaptate cerintelor specifice agricultorilor romani precum si conditiilor din tara noastra.

Compania noastra detine certificarile ISO 9001 si ISO 14001 (TUV Management Service Gmbh).