Tamburii de irigat Rubin

MECANICA CEAHLAU – noi lansari de utilaje

Cu ocazia aniversarii celor 100 de ani de activitate, Mecanica Ceahlau lanseaza o noua gama de utilaje: tamburii de irigat RUBIN. Realizati in concept 100% romanesc in fabrica de la Piatra Neamt, tamburii de irigat reprezinta rezultatul muncii asidue, experientei si dorintei de performanta a intregii echipe de cercetare-dezvoltare din cadrul companiei.

Realizarea tamburilor de irigatii a constituit o prioritate pentru Mecanica Ceahlau avand in vedere lipsa precipitatiilor in cantitati suficiente din ultimii ani si preocuparea fermierilor pentru asigurarea umiditatii culturilor, mai ales in zonele cu risc crescut de seceta. De aceea, am inclus in portofoliul nostru gama de tamburi de irigatii RUBIN venind astfel in intampinarea fermierilor cu produse de inalta calitate dar si cu expertiza si consultanta necesara de care au nevoie in teren.

Sistemul de irigatii cu furtun pe tambur si aspersor, reprezinta solutia optima si sigura pentru fermierii preocupati de necesarul cantitatii de apa pentru culturile lor in scopul cresterii calitative si cantitative a productiei. Instalatia moderna este destinata irigarii culturilor de camp atat pe suprafete plane cat si pe cele neregulate, iar distribuirea apei (irigarea) prin intermediul aspersorului este precisa inclusiv in conditii de vant. Turela rotativa asigura irigarea completa a parcelelor fara repozitionarea sasiului permitand astfel unui singur operator sa roteasca echipamentul in siguranta si cu minim de efort.

Tamburii de irigat RUBIN reprezinta o instalatie mobila pe carucior port-aspersor galvanizat, deplasabila de-a lungul culturilor si este disponibila in 2 variante: RUBIN 300 si RUBIN 350.

Sunt echipati cu dispozitiv pentru ridicarea hidraulica a caruciorului port-aspersor, cutie de viteze cu 6 trepte iar transmisia la tamburi este realizata prin intermediul turbinei by-pass de inalta eficienta cuplata direct la cutia de viteze, reducand astfel pierderile de presiune la minimum. Caruciorul port-aspersor este galvanizat si montat pe 4 roti cu ecartament variabil si greutati suplimentare iar sasiul si turela sunt zincate la cald. Teava de alimentare este galvanizata si prevazuta cu doua intrari iar furtunul din polietilena cu densitate medie permite o mai buna precizie a infasurarii si reducere a ovalizarii. Cantitatea de apa distribuita este in functie de presiune si de duza si poate varia intre 36.5 si 83 m3/h.

Cu performante excelente in teren, design de top si preturi de achizitie super-competitive echipamentele sunt disponibile pentru achizitie si vor fi expuse in showroom-urile Mecanica Ceahlau din tara precum si in showroom-urile partenerilor companiei.