DEMO TOUR STEYR SI MECANICA CEAHLAU 100 DE ANI

Mecanica Ceahlau sarbatoreste anul acesta 100 de ani de existenta si cu aceasta ocazie a organizat impreuna cu echipa STEYR din Austria un eveniment demo dedicat fermierilor. Astfel, pe 25 septembrie la ferma Tehnoind din Ghigoiesti – Neamt, cei peste 100 de fermieri prezenti la eveniment au avut posibilitatea sa afle despre cele mai recente inovatii tehnologice in ceea ce priveste gama de tractoare STEYR si sa le vada la lucru impreuna cu utilajele Mecanica Ceahlau, putand ulterior sa faca drive test cu oricare dintre cele 12 tractoare prezentate.

Ce reprezintă anul 2021 pentru Mecanica Ceahlau?

„Reprezintă 100 de ani de activitate, 100 de ani de tradiție, 100 de ani de cercetare și inovare. La Mecanica Ceahlău realizăm toată gama de utilaje necesară tuturor categoriilor de fermieri. Utilajele sunt realizate în concept 100% românesc în fabrica de la Piatra Neamț. Ne mândrim cu experiența de 100 de ani și suntem preocupati permanent de modernizarea produselor din portofoliu astfel încât să răspundem constant cerințelor agriculturii moderne din România și nu numai.“

Utilajele testate la Ghigoiesti au fost cele pentru pregatirea terenului in vederea semanatului: plugul Ceres cu 3 trupite, scarificatorul greu MAS 5 si scarificatorul usor HADES 7, ambele testate direct in miriste. Seria de demonstratii a continuat cu grapa cu discuri independente si latimea de lucru de 4 metri – MAGNUM 4 atat in aratura cat si in miriste, gama de combinatoare SOLARIS – de 4 metri purtat si de 5 metri tractat, precum si combinatorul VM 4.2 iar cei prezenti la eveniment au apreciat in mod deosebit fiabilitatea echipamentelor testate si capacitatea acestora de a performa la nivel inalt, chiar si in conditiile grele ale unui sol rezistent.

Pe langa acestea, au intrat la lucru si cele mai noi modele de semanatori lansate de companie, astfel: semanatorile de plante prasitoare pe 6 randuri – SAFIR 6 si PHOENIX 6, precum si semanatoarea de paioase SUP 400 DIAMANT.

Pe langa utilajele care au participat la lucru in teren, fermierii au avut ocazia sa studieze remorca de 6 tone realizata in colaborare cu partenerul nostru italian Bellucci&Rossini, masina de erbicidat PRIMA cu capacitate de 2000 litri si rampe de 18 metri, precum si cel mai nou produs din portofoliu lansat anul acesta – tamburul de irigat RUBIN 350.

Flota de tractoare STEYR prezenta la testare a cuprins 12 modele din toata gama de puteri, incepand de la 75 CP si pana la 300 CP. Expert CVT și Impuls CVT au constituit elementele cheie ale prezentarii, fiind cele main oi modele lansate de producatorul austriac, ambele fiind echipate standard cu transmisia variabilă continuă STEYR CVT, care asigură o deplasare continuă și permite turația motorului să funcționeze independent de turația înainte și invers, acest lucru aducand câștiguri considerabile în ceea ce privește consumul de combustibil și, prin urmare, îi ajută pe utilizatori să minimizeze costurile de producție și să maximizeze marjele.

“Compania are deja numeroși clienți care sunt foarte mulțumiți de tractoarele STEYR pe care le operează atat impreuna cu utilajele noastre si nu numai, si sunt convinsi ca STEYR este cea mai bună alegere iar Mecanica Ceahlau este partenerul pe care se pot baza.”

Mecanica Ceahlau deține in prezent showroom-uri proprii în  Giarmata (Timis), Iernut (județul Mureș), Braila și Piatra Neamț, urmand sa mai deschida si altele in urmatoarea perioada, peste 35 de produse proprii in portofoliu, o retea naționala de parteneri, echipa de vanzari foarte bine pregatita si servicii post vanzare de calitate.