COMUNICAT DE PRESA – octombrie 2015

Mecanica Ceahlău devine partener strategic al producătorului italian BGROUP

– PROJET, un nou brand lansat pe piața românească –

 

Mecanica Ceahlău, unul dintre cei mai activi producători români de utilaje agricole, anunță încheierea unui nou parteneriat strategic: începând din această toamnă, compania devine partener strategic al grupului italian BGROUP SpA, unul dintre cei mai cunoscuți producători europeni de pulverizatoare destinate industriei agricole moderne.

În cadrul parteneriatului, Mecanica Ceahlau va lansa și distribui în exclusivitate pe piața din România gama completă de echipamente produse sub brandul PROJET, una dintre mărcile aflate în portofoliul BGROUP.

“Mecanica Ceahlău este o companie cu tradiție pe piața românească și cu o echipă pe care te poți baza. Suntem convinși că tehnologia pe care o punem la dispoziția pieței se va bucura de un succes real. Din punct de vedere al calității, PROJET este considerat un brand premium, fiind, în 2015, una dintre cele mai puternice mărci înregistrate în portofoliul BGROUP”, precizează ALBERTO CATALETA, Export Area Manager în cadrul BGROUP.

Compania românească își extinde, astfel, oferta adresată fermierilor cu o nouă categorie de produse – pulverizatoarele – noul brand urmând a fi prezentat în premieră în cadrul târgului national INDAGRA, desfășurat în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie la București.

“BGROUP are 35 de ani de istorie în furnizarea de mașini agricole, fiind unul dintre cei mai apreciați producători la nivel european. Echipamentele PROJET sunt competitive la nivel internațional și ne permit să le oferim fermierilor români o soluție eficientă inclusiv pentru îngrijirea culturilor agricole, completând perfect oferta din portofoliul modernizat al Mecanica Ceahlău”, menționează Laura Șerban, CEO-ul companiei.

Semnarea noului parteneriat face parte din strategia de consolidare și modernizare a companiei românești, astfel încât produsele Mecanica Ceahlău să reprezinte o opțiune cât mai eficientă din punct de vedere costuri și rezultate pentru fermierii români.

Proiectul de modernizare a portofoliului a început în 2014, prin dezvoltarea unei noi generații de utilaje agricole – realizate în concept 100% românesc – și a continuat cu semnarea parteneriatului pentru distribuția brandului de tractoare Steyr, la începutul anului 2015, ceea ce a contribuit la creșterea cifrei de afaceri a companiei. Astfel, rezultatele financiare obținute de Mecanica Ceahlău în primul semestru din 2015 sunt în creștere cu 29%, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

BGROUP SpA, noul partener al Mecanica Ceahlău, este prezent pe 30 de piețe internaționale, având mai mult de 35 de experiență în domeniu.  Principiile pe care compania își dezvoltă produsele sunt respectul față de clienți și protejarea mediului înconjurător, cu accent pe avantaje economice și valoare oferită pe termen lung, prin durabilitatea echipamentelor furnizate și impactul acestora asupra mediului.